Како да ги копирате игрите на Steam на USB флеш диск.

 1. Копирајте ја архивата на USB флеш диск
 2. Креирање слика за подигање
 3. Прв метод: Архива
 4. Метод два: подигање на сликата

Ако имате слаб интернет и за да ги преземете игрите на Steam, потребно е да ја копирате играта од пријател (или само од друг компјутер) на пренослив медиум, а потоа да го инсталирате на вашиот компјутер. Како да го направите ова?

Да разгледаме пример за играта Dota 2

Прво треба да ја копирате играта:

1. Кликнете на Steam и изберете "Backup и Restore Games".


2. Во прозорецот што се појавува, одберете да креирате "Backup copies of programs" и кликнете Next.


3. Изберете ја вашата игра , во мојот случај тоа е Dota 2, и кликнете следно.


4. Изберете ја патеката каде што нашата игра ќе биде зачувана. Можете веднаш да стигнете на USB флеш диск или диск. Кликнете на следниот.

5. Изберете ја големината на компресијата, но подобро е да го оставите стандардното. Кликнете на следниот


Кликнете на следниот

6. Чекаме да заврши копирањето.


Чекаме да заврши копирањето

7. По завршувањето, притиснете го копчето. Играта е копирана.


Играта е копирана

Сега треба да ја преземеме играта на нашиот компјутер:

1. Кликнете Steam и изберете назад и да ги вратите игрите.

2. Во прозорецот што се појавува, одберете врати од резервната копија и кликнете на следното.


Во прозорецот што се појавува, одберете врати од резервната копија и кликнете на следното

3. Изберете патека до папката каде што сме снимени резервна копија игри и кликнете следно.


Изберете патека до папката каде што сме снимени  резервна копија  игри и кликнете следно

4. Чекаме да заврши проверката на кешот .


Чекаме да заврши проверката на кешот

5. По успешното копирање, притиснете го копчето за затворање .

Неодамна, таа стана неверојатно популарна поради својата погодност. Сега можете да складирате податоци во било која форма на флеш драјв, и секогаш е при рака. Во исто време за пренос на потребните датотеки за да го тоа е прилично едноставна. Единственото прашање што често се појавува со сопствениците на таков gadget, како да преземете игра од компјутер на USB флеш диск? Факт е дека таквите програми често претставуваат хиерархија, каде што секој елемент зависи едни од други. Ако е погрешно да ги пренесете, постои голема веројатност дека нема да започне во иднина.

Кога копирате во usb-drive, мора да ја следите постапката за да ја задржите апликацијата да работи.

Тоа е зошто многумина не знаат како да ја отфрлат играта од компјутер на USB флеш диск, така што нема да му наштетат на проектот. Постојат неколку опции, но прво треба да го подготвите точниот пренослив уред. Капацитетот на меморијата на таков уред треба да биде доволно голем. Преземената слика на модерни игри често зазема повеќе од 30 GB слободен простор на хард дискот. Според тоа, ако имате помалку, проектот едноставно нема да биде снимен.

Исто така, не заборавајте да проверите медиуми и датотеки. Често се случува да бидат заразени со вируси кои дефинитивно ќе го уништат вашето поминување на времето, како и сите други елементи освен оние кои се снимени. Подобро е да не преземате игри и да користите лиценцирани производи.

Копирајте ја архивата на USB флеш диск

Ако корисникот е убеден дека има доволно слободен простор и содржината е без вируси, тој почнува да размислува за тоа како да ја пренесе играта од компјутерот на USB флеш-уредот. Баналните кратенки за влечење ги даваат своите резултати, но ако имате USB 2.0 и прилично слаб компјутер, можете да ги исфрлите неколку часа по ред. Како да напишете игра на флеш диск на друг начин?

Најсоодветна опција е архивирање. Собери ги сите датотеки заедно и почнете да копирате на медиумите во оваа форма. За да го направите ова, треба да го вметнете USB флеш-уредот во вашиот компјутер, а потоа да ја спакувате играта во една датотека, потоа притиснете CTRL + C на компјутерот, и откако ќе се преселите во прозорецот на уредот, притиснете CTRL + V. Само ќе почекате додека да заврши снимањето на копијата од архивата.

Само ќе почекате додека да заврши снимањето на копијата од архивата

Креирање слика за подигање

Како да ја копирате играта од компјутерот на USB флеш-уредот, ако претходната верзија не помогне или корисникот бара алтернативни решенија? Поефикасна опција е да се создаде слика за подигање. Ова е виртуелна копија на дискот за игри, која може да се извршува на секој компјутер, со соодветен софтвер. Главната предност на овој метод е недостатокот на потреба да се распакува архивата и да се пренесе на компјутер. А флеш диск е вметната и да ја стартувате копирана верзија со специјална апликација, по што веднаш можете да ја стартувате инсталацијата.


Најчести софтвер да се создаде бутабилна копија е Alcohol 120% и Deamon Tools. Постојат и други опции, но тие се потешки за почетници во овој бизнис. По започнувањето на програмата ќе треба да го изберете формат на ISO. Ова е неопходно за да се создаде копија од медиумот. По ова, ќе треба да ја стартувате програмата и да чекате додека постапката не заврши.

Откако програмата ќе заврши, корисникот ќе добие слика од неговата омилена игра, која може да ја инсталира во неколку кликања. Сега знаете како да ја фрлите играта на флеш диск, и без никакви проблеми. Опишаните методи се наједноставни, брзи и ефикасни. Покрај тоа, тие се исто така безбедни за пренослива меморија и кориснички компјутер. Доколку претходно не успеаја да ги преземете таквите програми на USB флеш-уред, тогаш пробајте еден од опишаните методи!

Современиот компјутерски корисник е многу тешко да живее без отстранлив медиум за складирање, кој може да дејствува како надворешен хард дискови , и попогодни и стилски флеш картички. За играчите, ваквите уреди стануваат средство за примарна потреба, бидејќи излегуваат надвор од градот или пријателите, итно е да се фрли новина на гејмерската индустрија како сувенир и да се фалат со пријателите. Сепак, како да ја снимите играта на флеш диск?

Пред да продолжите со упатството чекор по чекор, треба да обрнете внимание на самиот уред. Прво, треба да има доволно слободен простор за да одговара на вашата омилена игра. Најновите вести бараат најмалку 30GB меморија на тврдиот диск или пренослив медиум, затоа ве молиме забележете го ова пред снимањето. Второ, осигурајте се дека архивата со играта, како уредот, не е заразена со вируси. Без оглед на компјутерската моќ или квалитетот на изградбата, малициозен софтвер среќно ќе ги уништи сите ваши планови за забавен викенд или неколку часа хардкор игра.

Прв метод: Архива

Најосновните начини на кои корисниците знаат за стар, но добар Window XP е да ги копираат архивите или играните датотеки директно на отстранлив уред. Се разбира, време на преземање на голема количина на информации бара многу време, под услов стариот USB 2.0 конектор, но најефикасен.

Како да ја пренесете архивата на USB флеш диск?

 1. Вметнете го уредот во процепот на персоналниот компјутер;
 2. Копирајте ја архивата со играта со притискање на CTRL + C;
 3. Откако ќе ја отворите меморијата на уредот, копирајте ги датотеките со комбинацијата на копчиња CTRL + V;
 4. Почекајте додека не се заврши копирањето.

Единствениот значаен недостаток на овој процес е потребата да ја ископирате играта датотеката персонален компјутер за последователно неархивирање. Само по комплетирањето на овие ставки може да ја инсталирате апликацијата на нова машина.

Метод два: подигање на сликата

Сликата за подигање е виртуелна копија од лиценцираниот медиум, бидејќи кога е поврзан надворешно складирање системот автоматски го поттикнува корисникот да ја инсталира играта на персонален компјутер. За разлика од горенаведениот метод, не треба повторно да ја преземете архивата од флеш-уред, туку и да ја отпакувате.


Се разбира, таков процес на копирање игри на USB флеш драјв е малку посложена, но тоа е неколку пати поефикасно. Како да го направите ова?

 1. Преземете и извршете ја алатката за создавање на слики. Тоа може да биде и стандардно и познато Daemon Tools и Alcohol 120% програми, и повеќе специјализирани како Windows 7 RTM USB / DVD Download Tool. И покрај нејзиното име, програмата ви овозможува да креирате бутабилен USB флеш диск во неколку кликања, без принудување на корисникот да се запознае со флексибилни софтверски поставувања;
 2. Изберете архива на формат на ISO за да креирате слика за подигнување на флеш диск;
 3. Стартувај ја програмата и почекај да заврши процесот.

По неколку досадни минути, ќе имате на располагање совршен бутабилен USB флеш диск, со кој можете лесно да инсталирате апсолутно било која компјутерска игра.

Како да го направите ова?
Единственото прашање што често се појавува со сопствениците на таков gadget, како да преземете игра од компјутер на USB флеш диск?
Како да напишете игра на флеш диск на друг начин?
Сепак, како да ја снимите играта на флеш диск?
Како да ја пренесете архивата на USB флеш диск?
Како да го направите ова?
13.09.2011
Редизайн сайта
В 2011 году был проведен редизайн сайта нашей компании и его запуск в сеть Интернет. Услуги редизайна сайта и его продвижения оказала нам дизайн-студия Web Skill.
все новости
ОДО "Машиностроительный завод "БУРАН"© 2007-2011 | Все права защищены