Datura - расте од семиња дома, цветни

 1. 1. Datura - слетување и нега
 2. 1.2.Трансфер на derman
 3. 1.3. Време на подготовка
 4. 1.4.Т. температура
 5. 1.5.За објавата
 6. 1.6. Купете дома
 7. 1.7 Основа
 8. 1.8 Болести и штетници
 9. 1.9.Фер ѓубрива
 10. 1.10 Наводнување
 11. 1.11 Прскање
 12. 2. Видови:
 13. 2.2 индиски индијански - Datura метил
 14. 2.3 brugmansia - Brugmansia
 15. 2.4 Допир создаден - Datura ceratocaula

Ботаничко име: Datura.

Цвет наркотик - семејство . Solanaceae .

Каде расте . Тропиците на Америка, Европа и Мексико.

Тропиците на Америка, Европа и Мексико

Опис. Datura или наркотик - што е ова растение? Datura е голема трајни растенија - грмушки или разгранети дрвја со големи цветови во форма на инка. Стеблото на растението станува постаро со возраста. Лисјата се големи, овални, сиво-зелени, до 12 см долги, во некои сорти лисјата се брановидни. Листовите од листовите имаат фино пубертет. Кога ќе се оштетат, листовите често создаваат непријатен мирис. Во лето, Datura добива жолти, црвени, розови или бели големи цвеќиња со сплотени ливчиња до дијаметар од 20 см. Цветовите се отвораат ноќе и за еден ден ќе избледат. Во моментов, постојат многу две сорти сорти, како и сорти со тери цвеќиња со голема убавина. По цветни, фабриката формира светло зелени круг или јајцеводи со дијаметар до 5 см. Со мали шилци. Црвената дрога изгледа одлично.

Црвената дрога изгледа одлично

Висина До 1,5 m

1. Datura - слетување и нега

1.1. Репродукција, одгледување од семе

Полу-зрели матични сечи во пролет или лето. Семето се сее на околу 16 ° C во рана пролет. Всушност, растењето од семе не е тешко.

1.2.Трансфер на derman

Datura расте доста брзо и на млади примероци им е потребна годишна трансплантација на пролет со зголемување на обемот на садот. Обидете се да го спроведете од моментот кога ќе се појават нови летоци додека не почне фазата на активен раст. Во големи возрасни примероци, тие едноставно го менуваат врвот често на свежо тло.

1.3. Време на подготовка

Цвеќе за долго време - од март до ноември.

1.4.Т. температура

Во пролетта и есента, вообичаената собна температура ќе стори. Во зимскиот период на одмор, пожелно е да се постави растението на ладилник со температура од околу 10-12 ° C Во пролетта и есента, вообичаената собна температура ќе стори

1.5.За објавата

Изберете датура многу добро осветлено место, додека избегнувајќи директна сончева светлина на фабриката.

1.6. Купете дома

По цветни, страничните пука се сечат до две третини од нивната должина. Растенијата можат да изгубат некои од своите лисја во зима, но ова лесно се надополнува на пролет.

1.7 Основа

Хранлива, лабава и добро исцедена почва.

1.8 Болести и штетници

Острата промена на температурата и изложеноста на ладни нацрти веројатно ќе доведат до паѓање на лисјата. Фабриката ретко се напаѓа од инсекти - штетници, само повремено појавата на бели и црвени пајаковини.

1.9.Фер ѓубрива

Приближно секоја недела во текот на периодот на активен раст. За пролетната облекување употребувајте ѓубрива со висока содржина на азот и одете да се хранат со фосфатни ѓубрива како што напредува летото, за да се поттикне долготрајното и богато цвеќе.

1.10 Наводнување

Чувајте ја почвата во текот на целата година, но малку ја намалувате зачестеноста на наводнување за време на студената сезона. Не се надминува земјена кома, сепак, вишокот на вода во есен и зима може да предизвика гниење на растенијата.

1.11 Прскање

Повремено прскајте со вода на собна температура.

Цел Голем спектакуларен кадочник за големи простори.

Забелешка Datura е отровна растение, и сите делови на растението содржат отров. Симптомите на труење вклучуваат интензивна жед, халуцинации, висока температура. Бидете внимателни при контакт со ова растение и, се разбира, не оставајте го сам со деца и домашни миленици.

Хидропоника .

2. Видови:

2.1 Датур обичен или смрдлив - Datura stramonium

Годишна висока билка, која може да достигне 60-150 см во висина. Таа има вертикална, моќна, дебела, изобилно разгранета стебла. Листовите се зелени, забини, достигнуваат должина од 20 см. Кога се оштетени, листовите и стеблата емитираат мирис на фетус. Листовите на листот се темно зелени, со помала зелена нијанса на долната страна. Цветни цевки со вкрстени ливчиња, многу привлечни, имаат пријатна арома, достигнуваат со дијаметар од 70 см, отворени во текот на ноќта. Нијанси на цвеќе вклучуваат бела, крем, виолетова. По цветни, растенијата формираат мали овални капсули со дијаметар од 3 до 8 см, покриени со бројни остри шила.

2.2 индиски индијански - Datura метил

Во зависност од климата, растенијата можат да бидат или годишни или повеќегодишни, достигнувајќи висина од 90 см. Стеблата се силни, офанзивно разгранети, често покриени со мала пубелија. Лисјата се сјајни, темно зелени, долги до 20 сантиметри, со големи заби на рабовите и цела мрежа на лисјани вени. Лисја на површината на листовите означуваат посветла сенка. Цветовите се многу големи, еднокреветни, достигнуваат дијаметар од 15 до 20 см, имаат пријатна арома, отворени во вечерните часови и во текот на ноќта, можат да бидат едноставни или изнемоштени. Нијанси на цвеќиња вклучуваат бела, жолта, јоргована, темно пурпурна и розова. Надворешната страна на ливчињата има кратка пеперушност.

2.3 brugmansia - Brugmansia

Brugmansia - ликвидација на винова лоза со долги стебла, на кои темно зелените продолглено-овални листови се наизменично наредени. Некои сорти имаат заби на работ од листовата плоча и лисја, памучни со фини влакна. Во лето, пупките се појавуваат на краевите на гранките, кои подоцна се претвораат во бели, розеви или жолти тубуларни прекрасни, честопати еднократни цвеќиња до 25 см во должина. Цветовите имаат силен мирис, понекогаш со цитрусни ноти, кои се интензивираат во вечерните часови и ја исполнуваат целата соба. Brugmansia се разликува од датира од фактот дека цвеќето изгледа како да се намалува, додека на истото место се поставени вертикално. Постојат разновидни форми на Brugmansia.

2.4 Допир создаден - Datura ceratocaula

Висока, годишна, тревни растенија до 1 метар. Произлегува разгранета, зелена, дебела, сјајна, шуплива внатре. Листовите се зелени, продолжени ланцотни, големи-заби, наредени на стеблата следната. Долната површина на лист има мало пубее. Цветовите се мирисна, обликувани во облик, многу големи - достигнуваат дијаметар од 15 до 20 см. Цветниот период е многу долг - трае во текот на летото до средината на есента. Ливчиња од цвеќе се насликани со бела, виолетова, жолтеникава боја. По цветни, растенијата формираат круши во облик на круши со сјајна мазна површина.

Вие исто така може да бидат заинтересирани во:

Datura или наркотик - што е ова растение?
13.09.2011
Редизайн сайта
В 2011 году был проведен редизайн сайта нашей компании и его запуск в сеть Интернет. Услуги редизайна сайта и его продвижения оказала нам дизайн-студия Web Skill.
все новости
ОДО "Машиностроительный завод "БУРАН"© 2007-2011 | Все права защищены